De missie van eZense is om internet marketing door middel van innovatieve dienstverlening transparant en meetbaar te maken voor het bedrijfsleven, waarbij doorontwikkeling en rendement centraal staan.

Landingspagina maken

Door: Rowin Winkels

Een landingspagina maken is zinvol. Een landingspagina is de pagina die een bezoeker van jouw website als eerste te zien krijgt. Niet iedere bezoeker komt rechtstreeks op de homepage. Als je de website goed ingericht hebt, “landt” een bezoeker rechtstreeks op de pagina die zijn interesse heeft. Dit noemen we een landingspagina. We gaan in dit blogartikel in op een landingspagina vanuit zoekmachine marketing gezien dit de meest voorkomende is. Uiteraard kan een landingspagina ook gebruikt worden vanuit bijvoorbeeld nieuwsbrieven, social media marketing of bijvoorbeeld offline marketing. 

Landingspagina in de praktijk

  • Men zoekt in Google op het zoekwoord: “moderne woning”.
  • Je bent een aannemer en biedt diverse stijlen woningen aan, waaronder de “moderne woning”.
  • Jouw website is goed vindbaar in de Google Ranking op het zoekwoord "moderne woning". 
  • De eerste pagina van jouw website die de zoeker in zijn zoekresultaten te zien krijgt is jouw aanbod over de “moderne woning”!
  • Met een simpele muisklik belandt de bezoeker op deze landingspagina. Men komt hier dus niet eerst op de homepage.
  • Men gaat vervolgens over tot een actie, bijvoorbeeld het contact opnemen. 

Het belang van de juiste landingspagina maken

Iemand die iets zoekt op internet wil snel de juiste informatie vinden. Men wilt niet  eerst een site helemaal doorzoeken, maar meteen het resultaat krijgen waar hij of zij naar op zoek is. Je kunt hier een specifieke landingspagina's voor maken. Een bezoeker van de site leest niet alle tekst, maar scant deze wel.

Door ervoor te zorgen dat een relevante bezoeker van de site meteen op de juiste landingspagina terecht komt, vergroot je de kans op een contactmoment. Of dit nu gaat om een online bestelling, een contactaanvraag of offerte aanvraag. Als je een landingspagina maakt zet je het belang van de bezoeker van je website voorop en hier zal je voor worden beloond.

Optimalisatie van uw landingspagina

Een landingspagina, gevonden worden en is het dan klaar? Er komt iets meer kijken bij het inrichten van de juiste landingspagina. Belangrijke zaken waar je rekening mee zal moeten houden zijn bijvoorbeeld:

  • Op welke zoekwoorden zoekt jouw doelgroep en welke zijn interessant voor uw organisatie om op te focussen?
  • Wat is het doel van jouw landingspagina en komt deze voldoende naar voren?
  • Hoe gaat de doelgroep om met uw landingspagina? Door middel van conversie optimalisatie vergroot je het online rendement over hetzelfde aantal bezoekers! 
  • Blijft deze landingspagina relevant of moet je hem periodiek gaan aanpassen omdat bijvoorbeeld de informatie die hier op staat verouderd? 

Het doel van de landingspagina moet helder zijn. Door middel van opvallende buttons of afbeeldingen kun je je bezoekers triggeren, zodat ze overgaan tot een actie. Er komen verschillende zaken kijken bij het maken van een landingspagina. eZense kan je helpen met het maken van deze landingspagina's! 

Contact

Landingspagina maken en SEO

Van zoekwoord naar resultaat binnen drie klikken! Het hebben van de juiste landingspagina is een onderdeel van SEO, zoekmachine optimalisatie. eZense is SEO expert en wij adviseren en ondersteunen je graag in het optimaliseren van jouw website en de bijbehorende landingspagina’s. Als je de landingspagina’s binnen jouw website op orde hebt, dan zal Google je hiervoor belonen. Je zult stijgen in de Google Ranking en dus beter gevonden worden in de zoekmachines.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u graag dat wij uw landingspagina's inrichten? Neem gerust contact op.