Btw-nummer vermelden op je website?

Btw-nummer vermelden op je website? Het kan soms onduidelijk zijn of een organisatie het btw-nummer moet vermelden op de website of niet.

Heeft het btw-nummer te maken met de aard van je organisatie of met de online diensten die je uitvoert? Geen van deze zaken heeft er iets mee te maken. Je moet het btw-nummer namelijk altijd op de site vermelden. (bron: De Zaak)

Voor de btw moet je een aantal gegevens administratief registreren. Je moet regelmatig aangifte van je btw doen, maar ook zorgen voor correcte facturen. Op deze facturen moet het btw-nummer vermeld zijn.

Organisaties die een online kanaal hebben denken regelmatig dat ze het btw-nummer hier niet hoeven te vermelden. Aangezien de wet op de Omzetbelasting niks over btw-nummer vermelding zegt, denken veel organisaties die online actief zijn, dat ze het btw-nummer niet hoeven te vermelden.

Echter werkt het in de praktijk anders. Het btw-nummer moet namelijk altijd vermeld zijn op een website. Indien je organisatie een website heeft, moet je op je website het btw-nummer vermelden, ongeacht het doel van de website. Word je website gebruikt om een overeenkomst met een klant te sluiten of puur voor promotionele doeleinden?

Het btw-nummer moet altijd vermeld staan.

Hoe staat het in de wet aangegeven?

In artikel 3.15 van het burgerlijk wetboek staat aangegeven dat degene die een dienst van de informatiemaatschappij verleent, een aantal gegevens op zijn website vermeld moet hebben waaronder het btw-nummer. De organisatie moet het btw-nummer op een permanente, makkelijke en rechtstreekse manier toegankelijk maken.

Welke gegevens moeten nog meer vermeld staan op de website?

Het KvK-nummer, de contactgegevens, de identiteit van de vestiging en adres van de vestiging.

Meer weten? neem gerust contact op.