Impact voor SEO: Vele website aanpassingen verwerken

Als je vele website aanpassingen in één keer wilt verwerken dan is het verstandig om de website wijzigingen niet in één keer door te voeren. Vaak worden er honderden of soms duizenden pagina’s tegelijk doorgevoerd, waardoor deze websites onder toezicht van het Google spamteam beoordeeld moeten worden.

Als je website wijzigingen verdeeld over een aantal dagen, wordt je website sneller geïndexeerd, omdat deze niet onder toezicht beoordeeld hoeft te worden.

Google expert Matt Cutts geeft in de video op Youtube advies over het verwerken van vele website wijzigingen.

Advies voor zoekmachine optimalisatie (SEO):

Als je van plan bent om een website te lanceren of duizenden pagina’s tegelijk wilt gaan doorvoeren, dan is het verstandig om rekening te houden met het Google anti spam team. Het advies is om dan de website wijzigingen te verspreiden over een langere perioden, zodat de verschillende websitepagina’s en/of producten goed geïndexeerd gaan worden.

Sitemap XML en SEO:

Zorg er ten alle tijden voor dat je een goede sitemap XML genereerd en deze doorvoert in de Google Webmaster Tools. Dit zorgt ervoor dat alle pagina’s en/of producten door Google gecrawld gaan worden. Dit verhoogt uiteindelijk de online vindbaarheid.

Advies internet marketing:

Wil je meer weten over dit artikel of heb je andere internet marketing vraagstukken? Neem gerust contact met ons op.