Linkbuilding uitbesteden, lees waarom

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is voor het uitbesteden van linkbuilding. In dit blogartikel lees je waarom.

Linkbuilding in het kort:

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel bij zoekmachine optimalisatie, waarbij je website beter vindbaar wordt in de organische (gratis) zoekresultaten van een zoekmachine.

De zoekmachine Google:

Google heeft momenteel een marktaandeel van 95%. Dit houdt in dat 95% van de mensen die een zoekmachine gebruikt, hiervoor Google inzet. Tot voor kort waren er vele manieren om Google te “manipuleren” en hierdoor gemakkelijk hoge posities in Google te verkrijgen op verschillende zoekwoorden.

Mede door de “Google Penguin update” is het verstandig om linkbuilding uit te besteden. Linkbuilding is een stuk ingewikkelder geworden om dit zelf uit te voeren of door iemand die hier niet het fijne van weet te laten uitvoeren.

Betaalde inkomende links:

Als je betaald voor meer inkomende links, zijn dit in de ogen van Google een soort van advertenties. Met advertenties is niks mis mee, alleen horen deze niet thuis in de organische (gratis) vermeldingen van Google.

Dit houdt in dat betaalde links geen waarde meer krijgen en dus niets bijdragen aan zoekmachine optimalisatie. Zorg dat als je op een andere website (betaalde) advertentiebanners hebt staan, dat de link een zogenoemde “ rel= nofollow attribuut” meekrijgt, zodat Google deze link niet meeneemt.

Omdat het voor een website eigenaar steeds moeilijker is om te begrijpen wat in de richtlijnen van Google wel of niet mag, is het verstandig om linkbuilding uit te besteden. Je voorkomt hierdoor dat Google je website afstraft met lage online posities.

Meer weten over linkbuilding? Lees dan de artikelen Linkbuilding strategie en linkbuilding tips. Linkbuilding uitbesteden? Neem gerust contact met ons op.