Zoekmachine marketing

Wat is ‘zoekmachine marketing’ nu eigenlijk, vraagt u zich af. Wanneer u over een website beschikt is het vanzelfsprekend dat u mogelijk bezocht wilt worden. Dat spreekt voor zich. U hebt een probleem als uw website door zoekmachines (zoals Google) wél gevonden wordt, maar slecht scoort op woorden die met uw producten of diensten te maken hebben.

Om een voorbeeld te noemen: uw website handelt over ‘mountainbikes’. U constateert uw website nauwelijks naar voren komt, wanneer u op Google zoekt naar ‘fietsen’, ‘ATB’s of ‘mountainbikes’. Het resultaat van uw matige positie op Google is dat uw website weinig bezoekers genereert. Vrij vertaald betekent dit: weinig klanten en nauwelijks omzet. Om over rendement niet spreken!

‘Zoekmachine marketing’ zorgt er voor dat uw website wél goed scoort, wanneer u op de eerder genoemde woorden gaat zoeken. Het gevolg is dat potentiële klanten u ineens ‘on top of the list’ zien staan op Google. Met als gevolg dat u de nodige reacties zult krijgen en klanten en opdrachtgevers opeens wel geïnteresseerd zijn in uw website!