Google Ad Grants: 20 jaar hulp aan non-profitorganisaties

Dit jaar bestaat Google Ad Grants 20 jaar. In 2003 startte Google met het helpen van non-profitorganisaties door een budget beschikbaar te stellen die de organisatie kan gebruiken voor het opstellen van zoekadvertenties. Waar je al (profit) organisatie of bedrijf betaalt voor de Google-advertenties, is dit voor non-profitorganisaties dus een stuk aantrekkelijker. Vaak is het budget binnen deze organisatie voor zaken als marketing niet erg hoog. Een budget – tot wel 10.000 per maand – is dan ook meer dan welkom.

eZense en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

eZense zet zich ook al jaren in voor verschillende non-profitorganisaties en draagt daarbij haar steentje bij een mooiere maatschappij. Maar waarom zou je als non-profit moeten adverteren? Voor veel mensen zijn de advertenties gekoppeld aan het willen verkopen van diensten of producten. Maar advertenties hebben ook andere doeleinden. Zo kun je er namelijk voor zorgen dat meer mensen jouw organisatie / stichting leren kennen, kun je donateurs werven en kan het helpen bij jouw zoektocht naar nieuwe vrijwilligers.

20 jaar – meer helpen, minder uitgeven

In 2022 heeft Google Ad Grants wereldwijd meer dan 1,8 biljoen dollar gedoneerd aan non-profits. In 2003 werd voor de eerste keer een budget gedoneerd aan een organisatie genaamd March of Dimes. Zelfs in de vroegere jaren van Google was het al duidelijk dat advertenties ook veel konden betekenen voor non-profits. Bijvoorbeeld door connecties te maken met nieuwe mensen en het bereiken van de doelen.

Enkele voorbeelden van non-profitorganisaties die mooie resultaten zagen door het gegeven Google Ad Grants budget. In Portugal helpt Just A Change bij het herbouwen van woningen voor mensen die in armoede leven. Hiervoor hebben zij vrijwilligers nodig. Niet alleen vonden ze veel nieuwe vrijwilligers met behulp van de advertenties, het gemiddelde aantal websitebezoekers per maand werd ook nog eens verdubbeld – evenals het aantal social media volgers. Daarnaast zagen ze een piek in online donaties na een opgezette ‘donatie campagne’. Penny Lane in LA helpt kinderen, jongeren en hun familie bij onder andere geestelijke gezondheidszorg en opvang/ondersteuning. Met behulp van een Ad Grants campagne vonden zij in 2022 maar liefst 64 nieuwe vrijwilligers en haalden ze meer dan 20,000 dollar aan donaties op.

Komt jouw organisatie of stichting in aanmerking voor Google Ad Grants?

Ben jij een non-profitorganisatie en wil je graag in aanmerking komen voor Google Ad Grants? Lees dan alles over de deelnamevereisten of stuur ons een mail. We helpen je graag verder met het uitzoeken van de verschillende mogelijkheden.