E-mail marketing

 E-mail marketing is in de moderne bedrijfsvoering een belangrijke mogelijkheid die goed gebruikt kan worden om aandacht te trekken van uw doelgroep. Afhankelijk van uw organisatie kan er op verschillende manieren invulling gegeven worden aan e-mail marketing. Het verspreiden van een nieuwsbrief via e-mail kan zeer effectief zijn. Een aantal elementen zijn belangrijk bij e-mail marketing.

E-mail marketing strategie

Welk doel heeft u met uw nieuwsbrief? Als u bepaalde marketing aspecten oppakt heeft u hier altijd (bewust of onbewust) een achterliggende gedachte bij. De doelen kunnen afhankelijk van uw organisatie behoorlijk verschillen. Doelen die onder andere voor u kunnen gelden zijn:

  • Het creëren van meer naamsbekendheid (bijvoorbeeld “branding”)
  • Het realiseren van directe verkoop
  • Het genereren van nieuwe aanmeldingen voor de nieuwsbrief, door middel van de nieuwsbrief
  • Het bekend maken van nieuwe producten en/of diensten, puur ter kennisgeving, zodat hier indirect verkoop uit gerealiseerd kan worden
  • Het genereren van meer verkeer naar uw website, met daaraan een gekoppeld doel/conversie voor uw website

Effectief uw email marketing campagne opstellen

Door een mooie (html) nieuwsbrief op te stellen kunt u goed uw email marketing vormgeven. Het maken van een nieuwsbrief kan verder gaan dan alleen een weergave van het belangrijkste nieuws. U kunt een nieuwsbrief ook gebruiken om u of uw organisatie voor te stellen. Als u niet weet hoe u de nieuwsbrief het beste kunt presenteren, kunt u meerdere varianten maken van de nieuwsbrief. Maak bijvoorbeeld twee verschillende indelingen. De ene nieuwsbrief verstuurd u naar de eerste helft van uw mailing lijst en de andere naar het tweede deel van de mailinglijst. Aan de hand van monitoring kunt u exact analyseren (bijvoorbeeld via Google Analytics) welke nieuwsbrief voor u het beste resultaat oplevert.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van email marketing? Neem gerust contact met ons op om uw wensen kenbaar te maken. We helpen u graag verder in dit traject.