Alles wat je moet weten over Google’s Penguin 4 algoritme-update

Vorige maand heeft Google de langverwachte vierde versie van het Penguin-algoritme vrijgegeven. Het Penguin algoritme behandelt kunstmatige backlinks en hun invloed op de ranglijst van je website. Wat is er nieuw in Penguin 4 en hoe beïnvloedt dit jouw website ranking?

De belangrijkste wijzigingen in Penguin 4

  1. Penguin 4 is real-time. Het Penguin-algoritme wordt uitgevoerd wanneer een pagina wordt geïndexeerd door Google’s web crawlers. Het is niet langer een aparte routine.
  2. Er is geen straf meer. Het nieuwe Penguin-algoritme plaatst pagina’s niet lager in de zoekresultaten. Het verwijdert alleen de waarde van de spammy links. Wel kan er nog steeds een handmatige penalty worden gegeven voor website met zeer veel spam links.
  3. Penguin is nu actief op pagina niveau. Het nieuwe Penguin-algoritme werkt op pagina niveau. Het bestraft niet langer hele websites.

Het Penguin algoritme maakt nu deel uit van de kern van het Google ranking algoritme. Wanneer Google’s web crawlers een pagina indexeren, worden ook de links op de pagina gecontroleerd. Spammy links worden genegeerd.

Welke elementen worden door Google’s Penguin 4 onderzocht?

Hoewel eerdere aankondigingen van Google’s zeiden dat Penguin zich zou richten op spammy technieken in het algemeen (overmatig gebruik van zoekwoorden, etc.), lijkt het erop dat Penguin zich nog steeds richt op spammy links.

Bijvoorbeeld, automatisch aangemaakt backlinks, backlinks met extreem veel zoekwoorden, overmatige opmerkingen met links op social media en social media profiel links zijn spammy links. Terwijl deze links in het verleden tot een penalty hadden kunnen leiden, hebben ze nu geen enkele invloed meer op je website rankings.

Is het nog nodig om Google’s tool voor het afwijzen van links gebruiken?

Google heeft een tool waarmee inkomende links afgewezen kunnen worden. Deze tool was de belangrijkste methode om problemen met links op te lossen. Nu websites met spammy koppelingen niet meer worden bestraft, is het meestal niet meer nodig om slechte links te af te wijzen. Echter, als jouw website herhaaldelijk de richtlijnen van Google schendt,  kan je website een handmatige penalty krijgen. Het afwijzen van links middels deze tool kan dan helpen om van de straf af te komen.

  1. Google raadt aan om een ​​bestand voor afwijzen van links op te geven wanneer jij je bewust bent van links die de richtlijnen van Google schenden.
  2. Google bevestigt dat zij websites nog steeds handmatig bestraft. Het nieuwe Penguin-algoritme maakt het gemakkelijker om websites die handmatig moet worden bestraft op te sporen.

De Google tool voor het afwijzen van links blijft dus een belangrijk instrument om je te helpen om van de Google penalty’s af te komen.

Wat betekent dit voor de ranking van jouw webpagina’s?

De kwaliteit van links is een zeer belangrijk onderdeel van de kern van het Google ranking algoritme. Het kennen van de kwaliteit van de links die verwijzen naar je website is nu  belangrijker dan ooit.

Google’s Penguin-update is gericht op websites die schimmige technieken gebruiken die proberen om Google’s algoritmen te manipuleren. Google spammen is nog moeilijker dan voorheen. Wil je blijvende resultaten krijgen, vermijd spamming dan ten koste van alles.

Gezond verstand leidt tot duurzame resultaten

Google probeert het gezonde verstand in een algoritme te zetten. Wat goed is voor de echte bezoekers van je website, is goed voor een hoge ranking op Google.

Meer weten over links, zoekwoorden of de algoritmes van Google? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder.