De top 5 SEO fouten die webmasters maken

Onlangs verscheen een youtube video van Matt Cutts, hoofd van het Google’s webspam team. In deze video haalt Matt Cutts een aantal voorbeelden naar voren wat de meest voorkomende SEO fouten zijn die website eigenaren maken.

Eerst het filmpje:

Matt Cutts haalt een aantal fouten naar voren. We benoemen de 5 meest voorkomende SEO fouten als volgt.

Eerste SEO fout

Websites kunnen soms niet (goed) door Google geindexeerd worden. Dit kan verschillende technische oorzaken hebben. Met verschillende tools, waaronder de Google Webmaster tools kunnen hier verbetervoorstellen uit volgen. Ook komt het nog vaak voor dat sommige pagina’s niet bereikbaar zijn via de menustructuur op de website. Dit is zowel voor Google als de websitebezoeker niet prettig.

Tweede SEO fout

Op de verschillende website pagina’s wordt er gebruikt gemaakt van de verkeerde zoekwoorden. Het is belangrijk om te analyseren waar mensen op zoeken in Google. Als je dit weet is het belangrijk om je websitetekst hierop aan te passen. Door middel van een zoekwoordenonderzoek kunnen belangrijke zoekwoorden voor uw website in kaart gebracht worden.

Derde SEO fout

Een veel gemaakte fout is dat er gefocust wordt op de verkeerde elementen van zoekmachine optimalisatie (SEO). Dit betekent dat er bijvoorbeeld veel focus ligt op het verzamelen van heel veel (irrelevante) inkomende links, door middel van linkbuilding. De focus kan beter liggen op het maken en verspreiden van unieke content. Immers, als je content goed is en vaak gedeeld wordt op het internet, zal dit er automatisch voor zorgen dat je meer inkomende links genereerd.

Vierde SEO fout

Wat veel website beheerders vergeten is het toevoegen van (unieke) metatags. Metatags zijn elementen die gebruikt worden om de vermelding in Google juist weer te geven voor elke websitepagina van jouw website. Op het moment dat je je metatags voorziet van de juiste titel en beschrijving, zal Google deze bijna altijd één op één overnemen. Door middel van het vullen van je metatags nodig je je bezoeker meer uit om naar je website te gaan.

Vijfde SEO fout

De laatste door Matt Cutts aangegeven SEO fout is het niet begrijpen hoe Google werkt en hier geen optimaal gebruik van maken. Via vele handige hulpprogramma’s van Google, waaronder de Google Webmaster tools kan er veel informatie ingewonnen worden waar knelpunten zitten. Door deze knelpunten op te lossen, zorgt dit voor een betere online vindbaarheid (SEO).

Meer weten over SEO of over internet marketing?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.