Goede lokale ranking in Google

Waarom is een goede lokale ranking in Google belangrijk?

Voor een aantal trefwoorden (bijvoorbeeld “loodgieters”), geeft Google lokale resultaten aan de bovenkant van de lijst met zoekresultaten. Deze websites zijn niet geplaatst aan de top omdat ze een goede inhoud en goede backlinks hebben. Ze staan aan de top omdat ze passen bij het geografische gebied van de zoekopdracht. Als trefwoorden die lokale resultaten tonen relevant zijn voor uw bedrijf, is het belangrijk om opgenomen te worden in de lokale zoekresultaten. Natuurlijk is het van belang dat je je aanmeld bij Google Places.

De vijf belangrijkste factoren voor lokale resultaten

Volgens onderzoek, zijn de volgende vijf factoren de belangrijkste factoren die het algemeen klassement van een website in de lokale resultaten van Google beïnvloeden:

Het fysieke adres in de stad waar naar je zoekt uiste categorie De nabijheid van het adres Het domein autoriteit van de website De hoeveelheid gestructureerde vermeldingen op internet “gouden gids” websites en data-verzamelwebsites

Vermeld dus altijd je adres, stad en provincie op je contactpagina. TIP vermeld de gegevens in je metatags. Een goed hulpmiddel hiervoor is de website http://www.geo-tag.de/generator/en.html

De top vijf factoren die een negatieve invloed op uw lokale rankings hebben

  • De volgende factoren kunnen een negatieve invloed hebben op uw lokale rankings:
  • Een verkeerde of verschillende vermelding(en) van telefoonnummers op internet “gouden gids” websites en data-verzamelwebsites Meerdere Google Place pagina’s met hetzelfde telefoonnummer. Meerdere Google Places pagina’s met dezelfde of soortgelijke zakelijke titel en adres. Een verkeerd vermelding van het adres en / of het telefoonnummer op Google Places en de contactpagina. Verkeerde trefwoorden bij de categorieën op internet “gouden gids” websites en data-verzamelwebsites. Als uw website niet beschikt over een pagina met uw contactgegevens ( deze moet wel door de crawlers van Google gevonden en doorzocht kunnen worden!) kan Google ook niet uw website een (hoge) goede lokale ranking geven.