Vergroot je bereik op Facebook door middel van video

Video op Facebook is populair. Per dag worden op dit social media kanaal maar liefst 8 biljoen video’s bekeken. Doe je als bedrijf niet mee aan social video, dan laat je een grote kans liggen.

Voorrang voor video

Facebook legt de focus sterk op video omdat dit is wat de gebruiker het liefst ziet. Het Newsfeed-algoritme zorgt er voor dat video’s die rechtstreeks op Facebook worden gezet, voorrang krijgen in de tijdlijn. Een andere reden om video’s direct via Facebook te uploaden, en niet eerst via YouTube, is dat video’s automatisch afgespeeld worden.

Veel mobiele Facebookgebruikers zullen dit inmiddels wel hebben uitgeschakeld omdat het te veel data gebruikt, maar op desktop worden video’s nog altijd automatisch afgespeeld in een tijdlijn.

Een goed begin

Het belangrijkst van een video op Facebook is dat het interessant of grappig genoeg is voor gebruikers om te delen. Stel jezelf de vraag “waarom delen mensen dit” nog voordat je daadwerkelijk de video produceert. De beste manier om achter het antwoord  te komen, is door te analyseren welke video’s jouw social media volgers al delen.

De klant is de held

Niet jouw product, maar de klant is de held. Jij bent de mentor en degene die de klant op reis stuurt. Video’s waarop klanten zichzelf kunnen reflecteren zijn de krachtigste video’s die het meest worden gedeeld.

Dit geldt ook voor emotionele verhalen. Een onderzoek in het tijdschrift Psychological Science toont aan dat mensen vaker video’s delen met een emotionele lading. En dan vooral in het positieve.

Kort is hot

Kortere video’s doen het over het algemeen een stuk beter op social media. Een onderzoek van SocialBakers heeft aangetoond dat de beste lengte voor een ‘uitgekeken’ video op Facebook 21 seconden is. Dit lijkt kort, maar in 21 seconden kan je al veel informatie kwijt over je bedrijf, een nieuw product of een kijkje achter de schermen.

Ben je enthousiast geworden over video op Facebook en wil je zelf aan de slag maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Wij helpen je graag verder!