Linkbuilding tips – Online marketing

In dit blogartikel zullen een aantal linkbuilding tips aan orde komen. Zoekmachine optimalisatie, ook wel “Search Engine Optimization” (SEO) genoemd bestaat uit een aantal belangrijke elementen. Linkbuilding is nog steeds een erg belangrijk onderdeel bij SEO.

Echter zijn door de Google updates oude “trucjes” niet meer mogelijk om gemakkelijk hoog te scoren in Google. Wij brengen graag een aantal linkbuilding tips in kaart. In dit blogartikel wordt er behandeld wat linkbuilding is, waarom het zo belangrijk is en komen zoals besproken komen een tal van linkbuilding tips naar voren.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het generen van meer inkomende links naar je website. Waarom zou je meer inkomende links naar je website willen hebben? Er zijn meerdere antwoorden te bedenken op deze vraag. Het enige juiste antwoord is om er voor te zorgen dat er meer bezoekers op je website komen.

Elke website die gemaakt wordt heeft een bepaald doel. In hoofdlijnen is dit vaak het informeren van je websitebezoekers over een onderwerp (om vervolgens de bezoeker te triggeren tot een vervolgstap) of het direct verkopen van een product of dienst.

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Met één nieuwe inkomende link heb je dus een nieuwe vermelding op een andere website staan naar jouw website. Via deze vermelding kun je dus nieuwe bezoekers trekken. Google kijkt bij elke website naar het aantal inkomende links.

Stel dat je concurrent meer (relevante) inkomende links heeft als jou, dan is de kans groot dat hij hoger in Google staat op het specifieke zoekwoord wat je hebt ingegeven. Enerzijds kun je dus via de vermelding op een andere website websitebezoekers naar je website trekken en anderzijds is dit ook bevorderlijk voor je online positie op specifieke zoekwoorden.

Linkbuilding tips

Er is kort uitlegt wat linkbuilding is en waarom linkbuilding zo belangrijk is. Aan de hand van een aantal linkbuilding tips wordt nu uitgelegd hoe je beter je linkbuilding strategie kan wegzetten.

De linkbuilding tips die hier gebruikt worden kun je direct in de praktijk toepassen. De linkbuilding tips die hier gebruikt worden zijn met voorzorg samengesteld en zorgen dat je niet verdwijnt uit de Google resultaten als gevolg van een zogenoemde “penalty”.

Tip 1:

Start met het in kaart brengen van alle websites die gerelateerd zijn aan jouw website en bedenk in je achterhoofd op welke website je een link zou mogen plaatsen. De eerste websites die op je lijstje kunt noteren zijn bijvoorbeeld websites van leveranciers, partners en concullega’s. Hiernaast kun je nog denken aan algemene informatie websites, nieuws websites en blogwebsites, gerelateerd aan jouw website.

Tip 2:

Bij de eerste tip van de linkbuilding tips is er beschreven dat er een aantal websites in kaart gebracht moeten worden, waar naar verwachting een link opgezet mag worden. De vervolgstap is het strategische contact opnemen met de website eigenaren van de gerelateerde websites.

Je zult ervoor moeten zorgen dat je slagingspercentage erg hoog ligt. Het mooiste wat je kunt bereiken is dat je structureel nieuwsberichten mag plaatsen met links naar jouw eigen website.

Tip 3:

Op het moment dat je de twee voorgaande linkbuilding tips hebt uitgevoerd en je hebt een akkoord van de website eigenaar, zal je nog een belangrijke stap moeten nemen. Je zult namelijk moeten bepalen voor welke pagina je een inkomende link wilt generen.

Dit kan bijvoorbeeld voor de homepage, zoals www.ezense.nl, maar ook voor een specifiek product of dienstenpagina, zoals www.e-zense.nl/seo.html. Een inkomende link voor de homepage is gunstig. Echter is het ook belangrijk dat er gelinkt wordt naar subpagina’s, zodat deze ook kracht krijgen.

Tip 4:

Tot slot willen wij nog graag benadrukken dat het belangrijk is, met een aantal aspecten rekening te houden. De beste manier om aan linkbuilding te doen is te zorgen dat een link van een gerelateerde site af komt. Het is dus belangrijk om een inkomende links te verkrijgen van websites die zelf ook een hoge “autoriteit” hebben.

Vaak wordt dit aan de hand van de “Pagerank” berekend. Een link mag bijvoorbeeld best op een verzamelpagina staan met een tal van andere links, echter zal Google hier minder waarde aan hechten.

Meer weten?

We kunnen begrijpen als er vragen zijn over deze linkbuilding tips. Voor het onderwerp van dit blogartikel is er bewust gekozen voor “linkbuilding tips”. Met deze tips zou je een linkbuilding strategie uit kunnen werken.

Heb je vragen over dit artikel, of wil je het liefst het linkbuilding traject uit handen geven? Neem gerust contact op.