Waarom je de controle moet nemen over je SEO (en hiermee geld kunt besparen)

Veel mensen huren SEO bureaus in voor hun SEO werkzaamheden. Hoewel dit een goede oplossing kan zijn voor sommige bedrijven, zijn er enkele voordelen wanneer je je webpagina’s zelf optimaliseert.

1. Het is jouw bedrijf

Wanneer je een extern bureau inhuurt, dan huur je een bedrijf in dat je klanten niet zo goed kent als jij zelf. Ze kennen de bedrijfsprocessen niet zo goed als jij doet. Je website optimaliseren betekent dat er veel verschillende dingen gedaan moeten worden. Wanneer je alles vanuit je eigen bedrijf doet, dan kunnen taken veel sneller worden uitgevoerd.

2. Het is efficiënter

Communiceren met een SEO bureau kan veel tijd in beslag nemen. Over het algemeen kost het enige tijd voordat het bureau begrijpt wat je echt wilt. Ze hebben ook andere klanten en je bent misschien niet hun topprioriteit.

Optimaliseer je je website zelf, dan kun je veel sneller stappen zetten. Je eigen team weet wat belangrijk is en kent de klanten. Het is veel eenvoudiger om dan resultaat te zien.

Daarnaast is zoekmachineoptimalisatie (SEO) veel transparanter wanneer je het zelf regelt. Je hebt alle data en weet wat er speelt.

3. Je krijgt meer waar voor je geld

Zoals eerder genoemd kunnen SEO bureaus een goede oplossing zijn voor veel bedrijven. Helaas zijn SEO bureaus ook vrij duur. Wil je een SEO bureau dat ook daadwerkelijk resultaat levert, dan ben je al snel een aanzienlijk bedrag per maand kwijt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel tools om het SEO proces te automatiseren, zonder hiervoor een duur SEO bureau in te schakelen. Bij e-Zense helpen we je graag op weg met het automatiseren van dit proces met als resultaat o.a.:

– Een top positie in de zoekmachines
– Het genereren van meer omzet uit uw website
– Snel van zoekwoord in Google naar de juiste pagina op uw website
– Een website ingericht op het zoekgedrag van de internetgebruiker

Geen duur SEO bureau inhuren?

Hulp nodig bij het bepalen van de juiste SEO strategie? Bij e-Zense betaal je een stuk minder dan bij de dure SEO bureaus. We kunnen je maandelijks blijven helpen of eenmalig een goede opzet voor je maken. We zorgen voor een goede basis waar je als klant snel resultaat mee gaat zien.