Adwords Highlight extensie

We hebben al eens eerder een artikel geschreven over de verschillende advertentie extensies. Een vrij nieuwe optie binnen de Google Adwords advertentie extensies zijn de Highlight-advertenties. Met deze optie kun je een extra tekst toevoegen aan de advertentie teksten.

Waar zijn de Adwords Highlight extensies voor bedoeld?

Deze ruimte is speciaal gereserveerd voor het benoemen van USP’s (Unique Selling Points). Dit zijn de sterke punten van jouw organisatie. Door het benoemen van deze sterke punten kun je in de advertentie al laten blijken waar het onderscheid ligt en waarom de doelgroep zou moeten kiezen jouw organisatie.

Hoe stel je Adwords Highlight extensies in?

Het instellen van Highlight extensies is vrij eenvoudig. We gaan er hier even vanuit dat je al een Google Adwords campagne hebt en dat deze ook al uit een tekstadvertentie bestaat.

Stap 1: Voorbereiding

Login bij Google Adwords en ga naar ga naar het tabblad “Advertentie extensies” onder “Campagnes.

Stap 2: Kies een advertentie extensie

Klik op de dropdown button “Weergeven: Extensies…”, om te bepalen welke advertentie extensie je wilt toevoegen. Kies hier voor “Highlight exenties” uit onderstaand scherm.

Klik vervolgens op de rode button “+Extensie”. Hiermee kun je een nieuwe advertentie extensie toevoegen.

Stap 4: voeg een Highlight extensie toe

Klik vervolgens op de button “Nieuwe Highlight”. Je kunt hier een tekst van maximaal 25 tekens plaatsen. Schrijf onderscheidende punten in de Highlight zoals: Gratis verzending, Snel bezorgd, 2 jaar garantie, 10 jaar ervaring, enzovoorts. Je kunt vervolgens nog kiezen uit 2 extra opties.

De eerste optie is een apparaat voorkeur voor mobiel aangeven, waarbij deze Highlight advertentie voorrang krijgt op een mobiel apparaat ten opzichte van een Highlight advertentie waarbij dit vinkje niet aanstaat.

Ten tweede kun je nog een planning weergeven wanneer de advertentie extensie zichtbaar moet zijn.

Meer weten over Hightlight extensies

Wil je meer informatie over Advertentie extensies of specifiek over de Hightlight extensies? Neem gerust contact op.