1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Zoekmachine optimalisatie
  4. Hoe verbeter ik mijn SEO in 6 snelle stappen?

Hoe verbeter ik mijn SEO in 6 snelle stappen?

Hoe verbeter ik mijn SEO in 6 snelle stappen?

Er zijn veel dingen die je kunt doen om jouw positie in de rankings van Google en andere zoekmachines te verbeteren. Sommige stappen zijn moeilijker dan andere. Om toch een start te maken, geven we je graag 6 snelle en vooral ook eenvoudige verbeteringen voor je SEO en ter verbetering van je rankings.

1. Verbeter de snelheid van je website

Snelle websites zijn goed voor je websitebezoekers. Ze zijn ook goed voor zoekmachines en SEO. Google geeft de voorkeur aan websites die snel laden. Kijk dan ook zeker naar de huidige snelheid van je website en op welke vlakken dit te verbeteren is.

2. Verander de focus van je content

Des te beter je website de vragen kan beantwoorden van degene die zoekt, des te groter de kans dat een zoekmachine jouw pagina zal tonen in de resultaten. Optimaliseer de content van je webpagina’s om er zeker van te zijn dat ze aansluiten op de zoekopdrachten en de zoekintentie van de websitebezoekers. Je website zou de vragen en onderwerpen vanuit verschillende hoeken moeten benaderen en beantwoorden. Het helpt vaak om de lengte van de inhoud te vergroten. Let hierbij wel goed op de leesbaarheid van de tekst.

3. Gebruik een responsive websitedesign voor mijn SEO

Met Google’s ‘mobile-first’ algoritme is het erg belangrijk dat je website er goed uitziet op mobiele apparaten. Het gebruiksgemak op mobiel is belangrijk als je hoog in de rankings wilt eindigen. Google raadt aan om een responsive webdesign te gebruiken in plaats van individuele pagina’s voor mobiel en desktop. Een responsive webdesign houdt in dat de server altijd dezelfde HTML code naar alle apparaten stuurt en dat er CSS wordt gebruikt om de weergave van de pagina op het apparaat te wijzigen.

4. Los problemen met dubbele inhoud op

Wanneer dezelfde content meerdere keren op je website staat, dan moeten zoekmachines de beste versie van de content uitzoeken. Dit kan verkeerd gaan. Het is beter om dubbele content van je website te verwijderen. Zo kunnen zoekmachines de meeste relevante pagina’s eenvoudiger vinden. Bij dubbele content kun je bijvoorbeeld denken aan dubbele pagina’s, titels en paragrafen. Verwijder je deze, dan kan dit een zeer positieve invloed hebben op de rankings van je pagina’s.

5. Voeg paginering toe aan eindeloze ‘scroll pagina’s’

Sommige websites gebruiken pagina’s waarop je oneindig blijft scrollen. Vaak zijn dit one-pagers. Hoewel Google deze pagina’s tot op een zekere hoogte kan indexeren, is het beter om individuele pagina’s te bouwen. Deze individuele pagina’s zijn veel eenvoudiger te ontleden. Mocht je toch liever een one-pager willen houden, maak dan bijvoorbeeld gebruik van ankerpunten. Op deze manier kunnen websitebezoekers eenvoudig doorklikken naar de informatie die zij nodig hebben.

6. Verwijder dingen die mijn SEO in de weg zitten

Veel websites bevatten elementen die onbewust zoekmachines blokkeren. Als je website zulke elementen bevat, dan zijn zoekmachines niet in staat om jouw webpagina’s correct te indexeren.

Was this article helpful?

Related Articles